Bouwen aan je toekomst met erkend diploma van de KOB

Iedereen die zelfstandig wil functioneren in een bouw- of infrabedrijf, zit goed bij de avondopleidingen van de KOB. Cursisten worden breed opgeleide professionals. Opleidingsmanager Jaap Vollebregt zet vol in op innovatie, waarbij ook wordt gedacht aan nieuwkomers in de sector. Daarvoor is het digitale traject voor zij-instromer ontwikkelt.

De KOB is dé opleidingspartner waar je op kunt bouwen: afgestudeerden zijn ondernemende, praktisch ingestelde bouwprofessionals met een brede kennis van de bouw en grondig inzicht in de processen die er spelen. “Onze bouw- en infra-opleidingen zijn marktleidend”, vertelt Jaap Vollebregt, naast opleidingsmanager ook docent Werkvoorbereiding & Uitvoering. Door zijn praktijkervaring in het bouwwezen weet hij de KOB-opleidingen en certificeringen continu te verbeteren.

Jaap Vollebregt, opleidingsmanager bij de KOB en docent Werkvoorbereiding & Uitvoering.

Digitaal traject voor zij-instromers

Het digitale traject voor zij-instromers is een van de innovaties van de KOB. Dit opent de deur voor nieuwkomers van buiten de technieksector om de bouw en infra te betreden.
“We passen hiervoor onze bestaande opleidingen aan naar een goed toegankelijk digitaal platform. Inhoudelijk komt de lesstof sterk overeen met de reguliere KOB-opleiding, maar dan in een compactere vorm. In maart gaat het eerste deel live; in september zal ook het tweede gedeelte online te volgen zijn.”

Altijd actueel

Om de lesstof up-to-date te houden, gebruikt de KOB de feedback van onder meer studenten en docenten, en informatie vanuit organisaties zoals Bouwend Nederland en het Economisch Instituut voor de Bouw. “Dankzij ons uitgebreide netwerk en de sterke connecties met de bouw- en infra-praktijk kunnen we de lesstof continu actueel en relevant houden. Mijn technische achtergrond helpt bij het vertalen van nieuwe ontwikkelingen in het curriculum, ondersteund door een team van lesstofontwikkelaars en examenmakers. Het is echt teamwork.”

Kwaliteit wordt gewaarborgd

”Wie de hele KOB-opleiding succesvol doorloopt, ontvangt het Vakdiploma Aannemer B&U of Infra én een erkend post-mbo- of post-hbo-diploma”, vervolgt Jaap. “Bovendien mag je je als aannemer aansluiten bij BouwGarant.”

De kwaliteit van de KOB-opleidingen wordt gewaarborgd door een examencommissie en externe audits. “Deze commissie, met experts uit het veld en Bouwend Nederland, toetst onze examens op niveau en haalbaarheid. Daarnaast ondergaan we als erkend post-mbo- en post-hbo-instituut elke vier jaar een audit door CPION.”
Nieuw is dat de KOB het NRTO-keurmerk mag voeren, de erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingsbranche. “Dit alles, samen met de inzet van ons deskundige team, garandeert de hoge standaard van ons onderwijsaanbod.”

Brede avondopleidingen

De KOB gelooft dat dé calculator of dé werkvoorbereider niet bestaat. Daarom brengt de KOB liever de breedte van een vakgebied voor het voetlicht. “Wij bieden de tools die nodig zijn om alle aspecten van een bouwproject goed in de vingers te krijgen. Zo krijg je generiek geschoolde professionals, die als een spin in het web op een project kunnen handelen – als de rechterhand van de ondernemer, of als de ondernemer zelf.” De KOB leidt vooral mensen in het midden- en kleinbedrijf op, altijd in de avonduren, en vanuit veertien opleidingsplaatsen in het land. Er is dus altijd een opleidingsplaats in de buurt!

Lees hier alles over de opleidingen van de KOB.

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

088 425 63 00

info@bob-kob.nl